Korisne informacije

KineticKinetik. Moć tehnoloških inovacija.


Poput mehanike i kvarca, i kinetik predstavlja platformu za nova časovničarska dostignuća. U poslednjih dvadeset i više godina Seiko je na ovoj platformi proizveo niz kinetičkih mehanizama, od kojih je svaki doneo jedinstvene karakteristike korisnicima.

Godine 1986. na sajmu u Bazelu Seiko je predstavio svoj prvi prototip kinetičkog sata, pod probnim nazivom "AMG", i to je bio prvi sat u svetu koji je kinetički pokret pretvarao u električnu energiju. Bio je ovo prvi korak u razvoju koji je doprineo da ovaj mehanizam postane sinonim za ekološku prihvatljivost, visoku preciznost, i praktičnost primene generacijama korisnika širom sveta. Od prvog komercijalnog modela predstavljenog svetu 1988. godine, tada pod nazivom "AGS', pa do danas prodato je desetak miliona modela sa ovim mehanizmom.

Godine 1998. predstavljen je model Kinetic Auto Relay koji je produžio radni period sata u mirovanju na neverovatne 4 godine. Godinu dana kasnije predstavljen je model Ultimate Kinetic Chronograph, Seikovo remek delo koje je sinergija mehaničke i elektronske časovničarske veštine. Četiri godine kasnije usledio je još jedan Kinetic Chronograph. Na Baselworld-u 2005. godine prvi put se pojavljuje Kinetic Perpetual, idealna kombinacija praktičnosti kinetičkog mehanizma i dugovečnosti večnog kalendara, sa ispravnim računanjem vremena do 2100. godine. Dve godine kasnije usledilo je Seikovo emotivno tehnološko dostignuće,, model Kinetic Direct Drive.


Photo of Kinetic GMT

Kinetic Direct Drive

Seiko Direct Drive emotivno otelovljenje Seikove tehnologije.


Kinetic Perpetual
Kinetic Perpetual kombinuje lepotu klasičnog mehaničkog večnog kalendara sa naprednim mehanizmom čija bi prva korekcija uslediti tek 28. febrara 2100. godine.


Kinetic GMT
Spoj kinetičkog mehanizma i GMT funkcije čini ovaj sat savršenim za ljude koji putuju.

Zatvoreno