Kada sekundara preskace po 2 podeoka ili stoji

Solarnom satu ne treba periodična zamena baterije , ali on ipak ne radi.
Da li mu je potrebna popravka?

Postoji mogućnost da funkcija punjenja baterije ne radi. Pokušajte da sat napunite  tako sto cete ga izložiti sunčevoj svetlosti.

Preskakanje u intervalima od 2-sekunde

Jumps in 2-second intervals

To je znak da je energija koja je  uskladištena u punjivoj  bateriji  smanjena i na izuzetno niskom nivou. Kada se to desi , neke od funkcija sata i kalendara mogu prestati sa radom kod odredjenih mehanizama.

U tom slučaju, molimo Vas da napunite sat pre nego što potpuno stane!

 

Sekundara na poziciji 15-sekundi

Stopped at the 15-second position

Ako  Vaš sat poseduje funkciju uštede energije , sat će ući u mod  " Ušteda energije 1 " -  režim nakon 72 časa bez prijema dovoljanog  izvora svetlosti . U ovom režimu , sekundara se  zaustavlja na poziciju 15 - sekundi , a satna i minutna kazaljka se potpuno zaustavljaju.

Kada je sat izložen  dovoljnom izvoru  svetlosti, bar pet sekundi  ili duže , to će uticati da sat  prikaže  trenutno vreme, a ponovo sekundara počinje normalno da radi.

 

Sekundara na poziciji 45-sekundi

Stopped at the 45-second position

Ako  Vaš sat poseduje funkciju uštede energije , sat će ući u mod  " Ušteda energije 2 " -  režim kada je sat bez prijema dovoljanog  izvora svetlosti već duže vreme. U ovom režimu , sekundara se  zaustavlja na poziciju 45 - sekundi, a satna i minutna kazaljka se takodje zaustavljaju.

Kada se sat puni, uverite se da se sat nije previše zagrejao na visokoj temperaturi.

 

 

Potpuno stao

Kada su kazaljke potpuno zaustavljene , postoji mogućnost da je punjiva baterija potpuno ispažnjena. Ako se to desi , molimo Vas da ga napunite pored prozora, tako da izlaganje sunčevoj svetlosti bude minimum  5-6 sati, pre  ponovne upotrebe .

U slučaju da se sat  ponovo koristi pre  dovoljno dugog punjenja , može se desiti da kazaljke ponovo stanu.

 

Sat je potpuno stao i posle punjenja

U slučaju da se sat ne pomera , čak i nakon što je izložen sunčevoj svetlosti duže od 5-6 sati, možda je potrebna popravka sata!

Druga pitanja

Mehanizam i punjenje
Kako sprečiti solarni sat od nedostatka energije