Kinetic

Kinetic

Kinetic. Tehnologija razvoja motora.

Kinetic Direct Drive
AGS

Kao i mehanički i kvarcni, i Kinetic predstavlja platformu za nova dostignuća. U poslednjih 20 godina, SEIKO je na ovoj platformi proizveo niz Kinetik mehanizama, pri čemu je svaki od njih donosio jedinstvene karakteristike za potrošača.

1986. godine na sajmu u Bazelu, SEIKO je predstavio svoj prvi prototip Kinetic sata. Predstavljen pod probnim imenom 'AGM', to je bio prvi sat na svetu koji je pretvarao kinetički pokret u električnu energiju. To je bio prvi korak u razvoju, da bi nakon 20 godina, Kinetic postao sinonim za ekološku blagonaklonost, visoku preciznost i dugoročni komfor generacijama korisnika širom sveta. Od momenta proizvodnje prvog komercijalnog sata 1988, (tada pod novim imenom AGS), pa do danas, prodato je preko osam miliona Kinetic satova (do 2007).

1998. godine, predstavljen je sat Kinetic Auto Relay, koji produžava period ‘mirovanja’ sata na neverovatnih 4 godine. 1999. godine smo bili svedoci pojave Ultimate Kinetic Chronograph, remek dela koje je spojilo najbolje SEIKO-ve mehaničke i elektronske časovničarske veštine, a 2003.godine predstavljen je još jedan Kinetic Chronograph. Na Baselworld-u 2005. godine, prvi put se pojavljuje Kinetic Perpetual, kombinacija Kinetic pogodnosti i dugovečnosti sa večitim kalendarom, sa ispravnim računanjem datuma do 2100. godine. 2007. godine, SEIKO-va emotivna tehnologija predstavila je Kinetic Direct Drive.

Kinetic Direct Drive

ph_kineticdirectdrive_b

SEIKO Kinetic Direct Drive je oličenje SEIKO-ve emotivne tehnologije.

Kinetic Perpetual

ph_kineticperpetual_b

Kinetic Perpetual, kombinuje lepotu klasičnog mehaničkog večitog kalendara, tačnosti do 28. februara 2100.

Kinetic GMT

ph_kineticgmt_b

Kombinacija Kinetic tehnologije sa funkcijom GMT, čini ovaj sat savršenim satom za putnike.