Kinetic Perpetual

Kinetic Perpetual

Kinetic Perpetual

Kinetic Perpetual, kombinuje lepotu klasičnog mehaničkog večitog kalendara, tačnosti do 28. februara 2100. godine, sa prednostima Kinetic tehnologije, koja koristi pokrete tela, ima preciznost kvarcnog sata i mogućnost mirovanja i do 4 godine, kada se sat ne nosi.

Ovaj kalibar je trijumf klasične tehnologije proizvodnje  satova i moderne mikroelektronike. Sa 232 dela , što je skoro isti broj kao i kod drugih mehaničkih hronograf satova visokih tehnologija, i  najmanjim na svetu ultra - zvučnim motorom ,od samo 0,4 mm debljine, Kinetic Perpetual kalibar postavlja novi standard kod Perpetual Calendar satova.

Ovaj 0.4 mm ultra-sonični motor, je jedini izvor energije za pokretanje 101 dela mehaničkih prenosnika, na večiti kalendar koji prikazuje ispravno ne samo datum i dan, već i mesec, uključujući i  februar prestupne godine.

Ovaj izuzetan kalendar je takođe regulisan foto- senzorom, koji prepoznaje određeni trag na svakom stepenu prenosa i određuje , i ispravlja datum , dan, mesec i godinu , uključujući februar prestupne godine. Ovaj kalibar takođe uključuje Seiko jedinstvenu Kinetic Auto Relay - funkciju, koju pokreće sat,  pokretom tela, sa Kinetic Perpetual kvarcnom tačnosti i pouzdanošću .

Sat sa Auto -Relay funkcijom će,  kada se ne nosi, raditi normalno sa rezervom snage do 6 meseci, a može preći i  " sleep " mod, u kome može biti i do četiri godine . Tačnost ostaje i kalendar nastavlja da pokazuje tačan datum , mesec i godinu , ali su kazaljke zaustavljene, u fazi mrovanja, radi očuvanja energije , ali, kada se sat stavi opet na ruku, on se automatski resetuje na tačno vreme.

Specifikacija mehanizma (Kalibar 7D48)

  • Energiju dobija od pokreta tela
  • Perpetual Kalendar tačan do 2100 godine
  • 24 satna kazaljka
  • Mesečnakazaljka
  • Kazaljka za prestupnu godinu (7D46 / 7D56)
  • Disk za prestupnu godinu (7D48)
  • Funkcija očuvanja energije
  • Vremenski relay sistem obezbeđuje preciznost i do 4 godine