Presage

;

Presage kolekcija predstavlja sinergiju japanskog istančanog osećaja za estetiku, tradicionalnog zanatskog umeća i Seikovih časovničarskih veština nudeći lepotu, kvalitet i vrhunske performanse.

Dizajn

Dizajn

Dizajn

U Presage kolekciju utkano je više od 100 godina Seikovog časovničarskog umeća i tradicije. Svojom jedinstvenom formom koja se ogleda u vanvremenskom dizajnu i udobnosti nošenja, ovi satovi oslikavaju istančan japanski osećaj za estetiku.

Karakteristike

Laurel brojčanik

Seiko je 1913. predstavio prvi japanski ručni sat, Laurel. Mnogi modeli iz linije Presage usvojili su izgled brojčanika ovog sata pa se može reći da je upravo Laurel preteča Seiko ručnih satova.

Dizajn brojčanika voljen vekovima

Dizajn Laurela oživljen je u sadašnjosti. Topao osećaj i nostalgičan izgled prepoznatljivih arapskih brojeva učinili su ovaj model voljenim već više od sto godina. Dimenzije sata i ostale karakteristike prilagođavale su se vremenu nastanka kako bi mu najbolje odgovarale.

Karakterističan indeks “12"

Za mnoge satove inspirisane Laurelovim brojčanikom neizostavni detalj je istaknuti indeks pozicije 12h u bojama poput crvene i zlatne. Upravo kod Laurela je prvi put naglašen ovaj detalj u dizajnu brojčanika i nije bio samo estetski atraktivna karakteristika dizajna već i praktičan način da se jednostavno naglasi gornja strana sata.

Serije

Prestige Line

Prestige Line

Prestige Line

Basic Line

Basic Line

Basic Line